Bob Duindam kandidaat-wethouder

30 sep 2016

Voorafgaand aan het Actieprogramma dat de nieuwe coalitie van De Onafhankelijken en VVDenD66 in Oudewater heeft vastgesteld, presenteert de nieuwe coalitiepartner haar kandidaat-wethouder: drs. Bob Duindam. Tot januari 2016 was hij wethouder in Woerden, dus hij kent Oudewater van nabij: “Ik zie het als een uitdaging om in de komende achttien maanden Oudewater te dienen. Er liggen genoeg dossiers die voortvarend opgepakt kunnen worden. Ik heb er vertrouwen in dat we – ook in die korte tijd – tot een vruchtbare samenwerking in het College en met de Raad zullen komen.”

Samenwerking met Woerden

Begin dit jaar koos Bob Duindam om ontslag te nemen als wethouder van Woerden. “Dat ging toen om een anonieme verdachtmaking, die later door een – door mijzelf aangevraagd – onafhankelijk onderzoek werd ontkracht. Er is geen enkele belemmering om de succesvolle samenwerking van toen met de ambtenaren weer op te pakken. Ik denk zelfs dat het een voordeel voor Oudewater is dat ik de weg op het stadskantoor al ken. En laat ik duidelijk zijn over mijn visie op de ambtelijke samenwerking van Woerden en Oudewater. Die samenwerking is nodig om de zelfstandigheid van Oudewater te borgen.”

Een schone taak

In de nieuwe coalitie worden alle portefeuilles opnieuw verdeeld, waarbij VVDenD66 wel een voorkeur hebben uitgesproken voor Financiën en Economische Zaken. Zes jaar was Bob Duindam wethouder van (o.a.) Financiën en Economie in Woerden. Fractievoorzitter Elly van Wijk van VVDenD66: “Wij hopen dankbaar van die ervaring gebruik te kunnen maken. Daarnaast zijn we met De Onafhankelijken in overleg over de resterende portefeuilles. Duidelijk is dat er een stevige taak voor het College ligt in de komende achttien maanden. Wij beseffen heel goed dat we hiermee onze nek uitsteken. Als oppositiepartij hadden we ook nog anderhalf jaar achterover kunnen leunen en de vorige coalitie kunnen laten doormodderen. Wij kiezen voor verantwoordelijkheid, omdat Oudewater dat van ons mag verwachten.”

Aan de slag

De nieuwe coalitiegenoten leggen op dit moment de laatste hand aan het Actieprogramma 2016-2018. Naar verwachting zullen de wethouders binnenkort worden geïnstalleerd door de Gemeenteraad. Elly van Wijk benadrukt: “In de tussentijd hoeft Oudewater zich geen zorgen te maken, lopende zaken gaan gewoon door, niemand in Oudewater wordt de dupe van deze coalitie-wisseling. En daarna denken wij dat Oudewater alleen maar profijt zal hebben van deze ingrijpende keuze die we hebben gemaakt. Dat was niet makkelijk, maar wel nodig. Wij hebben alle vertrouwen in Bob Duindam als wethouder, om onze ambities waar te maken.”

Bron: WoerdenTV
Foto: Twitter