Oudewater pakt de Zon

16 mei 2017

EnergieOudewater houdt de komende weken een zonnepanelenactie voor de inwoners van Oudewater. De actie loopt tot 10 juli. Energie Oudewater heeft de ambitie 1000 zonnepanelen bij te plaatsen in de gemeente. Door gezamenlijke inkoop kunnen de deelnemers aan de actie rekenen op een scherpe prijs. Lokale ondernemers, vertrouwd met de plaatselijke omstandigheden, zullen de zonnepanelen plaatsen.

Er zijn grote zorgen over een wereldwijd veranderend klimaat door gebruik van fossiele brandstoffen. Mondiaal en landelijk worden er afspraken gemaakt en doelen gesteld om de CO2 uitstoot te verminderen. Inwoners kunnen zelf ook aan de slag. Besparen helpt, maar zelf schone energie opwekken kan ook. Dat is eenvoudiger dan je denkt en scheelt ook in je portemonnee en draagt direct bij aan een schoner milieu.

Veel Oudewaternaren hebben de stap al gezet om zonnepanelen op hun dak te (laten) leggen. Anderen aarzelen nog omdat ze opzien tegen het gedoe en vragen hebben. Hoeveel panelen zijn er nodig, wat zijn de beste panelen, welke leverancier geeft de beste service, etc. Terechte vragen waar niet iedereen zin en tijd voor heeft om dat uit te zoeken.

Juist voor deze groep inwoners is de Zonnepanelenactie van Energie Oudewater een uitkomst. Al het uitzoekwerk neemt Energie Oudewater (met haar lokale partners) voor zijn rekening. Op de actiepagina op de website van Energie Oudewater (www.energieoudewater.nl) is alle informatie over de actie te vinden. Op 17 mei (aanvang 19.30 uur is voor alle geïnteresseerden een informatieavond in het Zalencentrum.

De campagne van Energie Oudewater wordt mede mogelijk gemaakt en ondersteund door de gemeente Oudewater.

Gemeente Oudewater