Stadspenning voor Hans de Jong

12 jun 2017

Hans de Jong ontving uit handen van wethouder Bert Vermeij de stadspenning van de gemeente Oudewater. Dat gebeurde op zaterdag 10 juni tijdens de Steelguitar Meeting in De Klepper. Die was tevens georganiseerd vanwege de 70e verjaardag van de geboren en getogen geelbuik.

Dat De Jong deze blijk van erkenning ten deel viel, is voor mensen uit zijn directe omgeving niet echt een verrassing. ,,Door de inzet van Hans is Oudewater het nationale en internationale podium voor Steelguitar Meetings. Daar heeft Hans al in de jaren '80 de basis voor gelegd. Op dit gebied wordt Oudewater vaak genoemd in een rijtje van wereldsteden waar ook dergelijke prestigieuze events plaatsvinden,'' weten zijn vrienden. Niet voor niets is de Oudewaternaar opgenomen in de European Steelguitar Hall of Fame.

De Jong verdiende zijn sporen als instrumentalist van de band Windfall. Ook speelde hij de afgelopen decennia bij andere formaties en deelde hij het podium met bekende artiesten, waaronder Lee Towers. Bij de feestelijkheden rond de viering van 750 jaar stadsrechten in 2015 maakte De Jong zich sterk voor de serie Goud van Oud(ewater). Naast zijn verdiensten op muzikaal gebied stond De Jong lange tijd op de ledenlijst van zwemvereniging OZV. Ook daar onderscheidde hij zich als een actief lid.

De stadspenning is een blijk van grote waardering en bijzondere erkentelijkheid. Mensen die zich voor de Oudewaterse gemeenschap verdienstelijk hebben gemaakt, kunnen voor een stadspenning in aanmerking komen. Het moet dan wel gaan over een aanmerkelijke periode en op een breed maatschappelijk terrein. Naast de stadspenning ontving De Jong ook een oorkonde.

Gemeente Oudewater