Zonnepanelen op stadskantoor en stadserf geplaatst

17 jun 2017

De net geplaatste zonnepanelen op het stadskantoor kunnen met dit weer direct doen waar ze voor geplaatst zijn: het leveren van duurzame energie.

,,Wij hopen dat inwoners ons voorbeeld volgen,'' nodigt wethouder Bert Vermeij de Oudewaternaren uit een bijdrage te leveren aan het verminderen van de uitstoot van CO2. Met zonnepanelen op het dak van het stadskantoor en stadserf wil de gemeente het goede voorbeeld geven aan de Oudewaterse samenleving.

Voor een bedrag van bijna € 165.000 laat de gemeente zonnepanelen plaatsen op het dak van het stadskantoor en stadserf. Ook vervangt zij de bestaande verlichting in beide gebouwen door led-verlichting. Voor de verduurzaming van deze gebouwen mag de gemeente een subsidie tegemoet zien van € 75.000, uitgesmeerd over een periode van 15 jaar. De investeringen zorgen niet alleen voor een vermindering van de uitstoot van CO2, maar zorgen tevens voor een forse reductie van de jaarlijkse energielasten met € 15.000 met ingang van 2018.

Wethouder Bert Vermeij: ,,Deze investering verdient zich in een paar jaar tijd terug met het milieu als grote winnaar. Met deze maatregelen geven wij uitvoering aan het coalitieakkoord en ons duurzaamheidsprogramma. Ik hoop dat dit voorbeeld navolging vindt bij inwoners en bedrijven.''

Woensdagavond 21 juni organiseert Energie Oudewater - in samenwerking met de gemeente Oudewater - de tweede en voorlopig laatste infoavond voor de actie zonnepanelen. Iedereen is vanaf 19.30 uur welkom in het Zalencentrum aan de Westsingel 2.

Foto-onderschrift: Het stadskantoor wordt voorzien van zonnepanelen.

Meer informatie | Gemeente Oudewater | Bron & foto: Gemeente Oudwater