Sietze Ypma kandidaat wethouderschap Oudewater

25 jul 2017

Huisarts dr. Sietze Ypma (70) is de kandidaat voor het wethouderschap in Oudewater. Hij werd zondag jl. voorgedragen door de fractie van de Onafhankelijken, zo meldt Kijk op IJsselstreek. De voordracht werd door de burgemeester bevestigd. De coalitiepartner (raadsfractie VVD en D66) steunt de voordracht.

De reactie van het college van B&W: ,,We zijn blij dat De Onafhankelijken erin geslaagd zijn een kandidaat-wethouder te vinden. Sietze Ypma is iemand die zijn sporen heeft verdiend in en voor de Oudewaterse samenleving. Er vanuit gaande dat de Oudewaterse gemeenteraad Ypma tot wethouder benoemt, kijken wij uit naar een prettige en constructieve samenwerking met hem om gezamenlijk uitvoering te geven aan het coalitieprogramma 2016-2018.''

Nu Ypma bezig is zich uit de huisartsenpraktijk terug te trekken (nu nog twee dagen per week, per 1 januari 2018 stopt hij definitief) heeft hij tijd voor het wethouderschap en is hij bereid zich ervoor in te zetten. Hij is goed ingevoerd in de Oudewaterse samenleving, maatschappelijk betrokken en kent de plaatselijke verhoudingen. Voor de fractie van de Onafhankelijken weegt dat zwaarder dan het ontbreken van politieke ervaring.

Uitdaging

Ypma ziet het als een uitdaging om in de overbrugging (Hij volgt de per september vertrekkende Bert Vermeij op) te voorzien. Hij zegt zich doorgaans in de standpunten van de partij te hebben kunnen vinden. Terwijl de zomerperiode voor huisartsen relatief druk is (vervanging van collega's die met vakantie zijn) zal hij zich alvast bezig houden met de overdracht van de dossiers, zodat hij in september aan de slag kan en hopelijk het zijne kan bijdragen aan het verwezenlijken van het programma.