Stadspenning voor Roberto (Rob Jongerius)

29 aug 2017

door Gerard van Hooff

De door ijssalon Roberto georganiseerde activiteiten rond het vijftigjarig jubileum van de gelijknamige salon, kregen op zondagmiddag nog een bijzonder tintje. Wethouder Vermeij kwam de feestelijkheden een apart karakter toedichten door de huidige uitbater de stadspenning van de gemeente Oudewater te overhandigen.

Rob Jongerius oogde enigszins beduusd toen hem het onderscheidingsteken werd gegeven. Op de bijbehorende oorkonde noemt het Oudewaterse gemeentebestuur de ijssalon een van de beeldbepalende winkels in de Oudewaterse binnenstad. De kwalificatie 'instituut' acht het college van toepassing op deze salon. Dat Rob's ijs een streekproduct vind de gemeentelijke overheid eveneens het vermelden waard.

Ook de persoon Rob Jongerius werd in het zonnetje gezet. Hij heeft zich in de loop der jaren doen kennen als een aimabel mens op wie zelden tevergeefs een beroep wordt gedaan. Verenigingen en organisaties weten hem steevast te vinden als het gaat om extra luister bijzetten aan festiviteiten. Zij alom geprezen gastvrijheid en vernieuwingskracht werden in de bijgeleverde oorkonde vermeld. Het verblijf in de Oudewaterse binnenstad wordt mede een feest door de aanwezigheid van dé ijswinkel. "Een ijsje halen bij Rob maakt van een ogenschijnlijk normale zondag een feest". Dat was het afgelopen zondag dan ook.

kijkopIJsselstreek.nl