Gemeenteraadsverkiezingen 2018

2 feb 2018

Over twee maanden vinden de gemeenteraadsverkiezingen weer plaats. In het radioprogramma het Praathuis van Midlandfm zal uitgebreid aandacht worden besteed aan deze verkiezingen. Dit jaar gebeurt dat in samenwerking met de IJsselbode. En u mag ook meedoen, want we gaan interactief.

In de weken voorafgaand aan de verkiezingen publiceren we op Facebook wekelijks een “poll” (ofwel een enquête). De vragen gaan over een viertal Oudewaterse dossiers die in de afgelopen vier jaar regelmatig aan de orde zijn geweest, maar nog niet tot een oplossing hebben geleid. U mag uw mening geven. Met de uitslag van die “poll” gaan we in de studio in debat met vertegenwoordigers van de verschillende politieke partijen. Dit kunt u beluisteren op zaterdagmorgen tussen kwart over 9 en 10 uur. De IJsselbode diept in de week daarop het onderwerp verder uit met prominente spelers op die onderwerpen.

We gaan het respectievelijk hebben over de Westerwal, het zwembad, woningbouw en “accommodatiebeleid’.
De eerste poll wordt op 7 februari gepubliceerd op de Facebook pagina van Midlandfm.
Gewoon “liken” die pagina en dan kunt u meedoen. Het eerste radiodebat is op 17 februari en het eerste artikel in de IJsselbode van de week daarop. We zullen de polls ook delen op de Facebookpagina “Je bent pas een Oudewaternaar als…..” en die van “Kijk op IJsselstreek”.

De verkiezingscampagne wordt afgesloten met een lijsttrekkersdebat vanuit het stadhuis op 17 maart. Dit debat wordt live uitgezonden tussen 10 en 12 uur die zaterdagmorgen.
Alle gelegenheid voor u als kiezer om u te laten informeren en een mening te vormen.

Redactie Midlandfm