Opbrengst Alpe d’HuZes: 11 miljoen voor KWF

10 jun 2018

€ 11.230.804.79 euro voor de strijd tegen kanker. Dit is het voorlopige eindbedrag van de 13e editie van Alpe d’HuZes, bijna een miljoen meer dan vorig jaar. Het was een natte tocht voor veel deelnemers, maar noodweer zoals vorig jaar is uitgebleven. In totaal beklommen ruim 4500 deelnemers lopend of fietsend de legendarische Alpe d’Huez.

Alpe d’HuZes-voorzitter Jan Kouwenhoven is verheugd over zijn 1e koers: “Ik heb zelf voor het eerst meegedaan en ervaren hoe fantastisch het is om hier met zijn allen dezelfde droom na te streven. Iedereen hier vecht op zijn eigen manier tegen kanker. En dan hebben we ook nog eens zoveel geld opgehaald voor nieuw kankeronderzoek, bijna een miljoen meer dan vorig jaar!”

Kankeronderzoek

In de afgelopen 13 jaar heeft Alpe d’HuZes in totaal ruim 162 miljoen euro opgehaald. Hiervan zijn tot nu toe ruim 200 onderzoeken gefinancierd naar de genezing van kanker en betere kwaliteit van leven van (ex-)kankerpatiënten. Zoals het onderzoek van Sandra Heskamp, onderzoeker verbonden aan het Radboud UMC. Dankzij de Bas Mulder-award die zij heeft ontvangen, kan zij haar onderzoek naar het voorspellen van de respons van patiënten op immunotherapie voortzetten. Met de Bas Mulder-award worden jonge, talentvolle onderzoekers gestimuleerd om baanbrekend onderzoek te doen.

Definitief eindbedrag

De ruim 11 miljoen van dit jaar zal ook ten goede komen aan nieuwe onderzoeken, zodat de dag dat er niemand meer doodgaat aan kanker weer dichterbij komt. Omdat er nog acties door lopen en er nog toezeggingen binnen zullen komen, zal in oktober het definitieve eindbedrag bekend worden gemaakt bij de chequeoverhandiging aan KWF Kankerbestrijding. In 2019 zal de veertiende editie van Alpe d’HuZes plaatsvinden op donderdag 6 juni.

Bron & foto: Alpe d'HuZes