Leendert Oosterom lijsttrekker CDA Oudewater

27 nov 2021

Leendert Oosterom (1994) is door de Algemene ledenvergadering van het CDA-Oudewater unaniem gekozen tot lijsttrekker van het CDA bij de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022.

Politiek talent

Leendert is al 4 jaar politiek actief in Oudewater en sinds 2019 raadslid voor het CDA in de gemeenteraad van Oudewater. Daar heeft hij zich ontwikkeld tot een politiek talent dat bewezen heeft om te kunnen gaan met moeilijke dossiers zoals de energietransitie en het parkeerbeleid in Oudewater. Daarbij is hij een betrokken en herkenbare christendemocraat in de Oudewaterse samenleving. 

"Oudewater is een prachtige gemeente waar ik me graag voor inzet. Ik hoop dat we als CDA-Oudewater na succesvolle verkiezingen en 6 jaar oppositie eindelijk weer terug kunnen komen in het college van B&W om Oudewater nog mooier en socialer te maken", aldus Leendert.

Foto: CDA-Oudewater

Afdelingsvoorzitter Ed Kramer is enthousiast dat Leendert zich beschikbaar heeft willen stellen voor deze moeilijke taak in de schijnwerpers. We zijn momenteel bezig om hem daarin te steunen met het schrijven van een aansprekend verkiezingsprogramma met concrete doelen die alle inwoners van Oudewater ten goede komen.

Volgens Leendert moet er de komende jaren onder andere veel meer gedaan worden aan het bouwen van betaalbare woningen, het onderhoud aan groen en straatwerk, het ondersteunen van onze ouder wordende inwoners, verkeersveiligheid en het op orde brengen van de financiën.

Uiterlijk begin januari stelt het CDA-Oudewater de rest van de kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma vast. De verkiezingen voor de gemeenteraad vinden plaats op 16 maart 2022.