Volg gratis training tot klimaatambassadeur

23 aug 2023

Volg gratis training tot klimaatambassadeur

De Natuur en Milieufederatie Utrecht (NMU) organiseert dit jaar 4 trainingen klimaatadaptatie. Deze zijn gratis voor geïnteresseerde bewoners in de provincie Utrecht.

Was het in uw tuin ook zo heet begin van deze zomer? Of stond de straat blank na de heftige regenval? Klimaatadaptatie is na de afgelopen zomers heel actueel. Des te meer reden om u hiervoor in te zetten en andere bewoners ook mee te krijgen in de plannen. Dit kan bijvoorbeeld door gezamenlijk de woonomgeving koel te houden en regenpijpen af te koppelen. Wat als u de maatregelen niet alleen neemt? Maar ook contact zoekt met de buren en de gemeente? Dan hebben ze nog meer effect en kunt u het verschil maken in uw buurt. De Natuur en Milieufederatie Utrecht (NMU) organiseert dit jaar 4 trainingen klimaatadaptatie. Deze zijn gratis voor geïnteresseerde bewoners in de provincie Utrecht.

Eerste training over verkoeling in de zomer

De eerste training is op donderdag 14 september. Dit is de basistraining voor nieuwe klimaatambassadeurs. Het gaat over de verschillende mogelijkheden voor verkoeling in de zomer in en om het huis en tegengaan van wateroverlast.  Misschien vindt u het leuk om in uw straat, wijk of gemeente een project op te starten en andere buurtbewoners mee te krijgen? Dan is dit trainingsprogramma voor ‘klimaatambassadeurs’ precies wat voor u! 

Deze aanmelding is vrijblijvend. U kunt ook ambassadeur worden als u niet alle bijeenkomsten meedoet. Of besluiten geen ambassadeur te worden als u na de training denkt dat het toch niets voor u is.
 
Meld u aan voor de trainingen via www.nmu.nl/project/basistraining-verkoeling-tegengaan-wateroverlast

Tags: