Wethouder Ivo ten Hagen legt functie als wethouder neer.

29 sep 2023

Wethouder Ivo ten Hagen legt functie als wethouder neer.

De Oudewaterse wethouder Ivo ten Hagen (VVD) legt zijn functie als wethouder per 17 november 2023 neer. Dat liet hij gisteren aan de gemeenteraad weten. Ivo ten Hagen “Na bijna 30 jaar actief te zijn geweest in de politiek, merk ik dat dit toch meer van me gevraagd heeft dan ik had verwacht. Het besluit is niet makkelijk, want Oudewater is een hele bijzondere stad en gemeenschap. Ik ga me de komende periode oriënteren op een andere uitdaging buiten de politiek.”

De laatste werkdag van de wethouder is donderdag 16 november. Deze dag sluit hij af in de raadsvergadering, waar hij afscheid neemt van de gemeenteraad. Tot die tijd is hij nog actief als wethouder in de gemeente Oudewater.

Het college van Oudewater betreurt zijn besluit, maar wenst Ivo ten Hagen alle goeds toe. “Natuurlijk vinden we dat dit afscheid veel te snel is, maar we begrijpen zijn overwegingen”, zegt Burgemeester Danny de Vries. In de korte tijd dat hij bij ons wethouder was, heeft wethouder Ten Hagen enorm veel gepresteerd en in werking gezet. Daar zijn we hem zeer erkentelijk voor en gaan we de komende jaren nog veel plezier van hebben. Persoonlijk gaan we hem missen in ons team.”

 

VVD Oudewater is al op zoek naar een plaatsvervanger. De Vries: “Ik heb daar alle vertrouwen in en hoop dat we van de partij daar binnenkort duidelijkheid over krijgen.”  

Tags: