vluchtelingen

OM eist werkstraffen tegen bestormers Snellerpoort

28 jan 2016

De officier van justitie eist een werkstraf van 180 uur tegen 12 van de verdachten voor het bestormen van de noodopvang in Snellerpoort. Vier verdachten moeten een geldboete van 90 euro betalen, omdat ze zich niet konden identificeren. In totaal waren 18 jongeren betrokken bij het incident. De laatste zes verdachten staan vandaag voor de rechter.

Voorlopig geen crisisnoodopvang vluchtelingen in Oudewater

4 jan 2016

Oudewater gaat in januari geen vluchtelingen opvangen in sporthal De Noort Syde. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft laten weten voorlopig geen gebruik te maken van het aanbod van Oudewater om gedurende zes dagen maximaal 150 vluchtelingen onderdak te bieden. Het COA beschikt op dit moment over voldoende plaatsen waar opvang voor een jaar of langer mogelijk is.

Raad eensgezind over vluchtelingenopvang

4 nov 2015

De gemeenteraad toont zich eensgezind als het gaat om de opvang van vluchtelingen. Dat bleek donderdag 29 oktober. Toen nam de gemeenteraad unaniem een motie aan. Daarin schaarde de gemeenteraad zich achter de inhoud van de open brief die burgemeester Pieter Verhoeve aan de inwoners van Oudewater had gericht. Die stond op 20 oktober in De IJsselbode. Daarin gaf Verhoeve aan dat Oudewater wil zoeken naar oplossingen voor het huisvesten van vluchtelingen.

Overleg over vluchtelingen

28 okt 2015

Op dit moment is de gemeente Woerden met de provincie en met gemeenten in de Lopikerwaard in gesprek over een meer structurele opvang van vluchtelingen. De gemeenten waarmee gesproken wordt zijn IJsselstein, Lopik, Montfoort en Oudewater.
Het gaat hierbij niet om een AZC en ook niet om noodopvang, maar om erkende vluchtelingen met een tijdelijke verblijfsvergunning, statushouders die nog geen plek hebben. De vluchtelingen komen uit een AZC en moeten dan ergens opgevangen worden. Hiervoor is een enorme wachtlijst.