Vogelgriep

Oudewater onderzoekt dode vogels op vogelgriep

16 dec 2016

In Hekendorp in de gemeente Oudewater zijn dode vogels gevonden. De gemeente laat onderzoeken of de dieren zijn gestorven aan vogelgriep. Twee jaar geleden moest nog een pluimveebedrijf in Hekendorp worden geruimd wegens vogelgriep.

De gemeente waarschuwt inwoners geen dode vogels aan te raken. Mensen die meerdere dode vogels zien liggen, kunnen direct contact opnemen met het Landelijk meldpunt dierziekten van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) via nummer 045-5463188.

Update Vogelgriep

16 nov 2014

Update: Vanaf ca. 19.15 extra uitzending op Midland FM i.v.m. vogelgriep Hekendorp. Persconferentie Gemeente Oudewater start nu.

De vogelgriep die is vastgesteld bij een kippenboerderij in Hekendorp is een zeer besmettelijke en ook voor mensen gevaarlijke variant. Om die reden worden beschermende maatregelen genomen voor mensen die in direct en intensief contact kunnen komen met besmet pluimvee. Dat heeft het ministerie van Economische Zaken vandaag laten weten.

Vogelgriep uitgebroken in Hekendorp

16 nov 2014

De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) heeft zaterdag 15 november in Hekendorp bij een pluimveebedrijf vogelgriep vastgesteld. Dit bedrijf heeft, verdeeld over zes stallen, rond de 150.000 legkippen. Er is geen buitenuitloop.

Om verdere besmetting te voorkomen zal op zondagochtend 16 november op het bedrijf worden gestart met het ruimen van het pluimvee met influenza. Dit gebeurt op basis van Europese regels. De ruiming wordt uitgevoerd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Maatregelen