Oudewater 750 jaar

Meer dan 750 Oudewaternaren op de foto!

4 dec 2015

Tijdens het feestjaar zijn meer dan 750 Oudewaternaren op de foto gezet voor een fotomozaïek. Het ontwerp is inmiddels klaar en er vindt overleg plaats met de gemeente Oudewater waar de fotomozaïek kan komen te hangen.

‘Wij zijn Oudewater!’, dat is het thema van de fotomozaïek. Oudewater heeft een historisch centrum, een rijke geschiedenis en 750 jaar stadsrechten, maar het zijn uiteindelijk toch de mensen die met elkaar Oudewater tot iets bijzonders maken. En wat is een beter voorbeeld hiervan dan het feestjaar?

Onthulling Quilt Oudewater 750

12 sep 2015

Vanochtend om 10.00 was de onthulling van misschien wel de grootste quilt ter wereld. Ongeveer 3 jaar zijn er aan werkzaamheden voorafgegaan en vandaag was het zover. Onder grote belangstelling onthulde burgemeester Pieter Verhoeve de quilt welke tijdelijk in de tennishal van Tennisvereniging 'De heksenmeppers' is tentoongesteld. Midland FM was live aanwezig. Hieronder kunt u de uitzending nogmaals beluisteren.

Foto: Oudewater.net

Inwoners worden getrakteerd op middeleeuws ontbijt

1 jul 2015

Aan de Donkere Gaard in Oudewater vindt op zaterdag 4 juli aan een lange tafel een middeleeuws ontbijt plaats om precies 7.50 uur. Zoals veel verjaardagen beginnen, zullen op deze bijzondere dag 750 inwoners getrakteerd worden op een uitgebreid ontbijt.
De winkeliers van de NOVO wilden op de verjaardag (eigenlijk 6 juli) van Oudewater nog eens goed uitpakken. Er moet wel een toegangskaartje gekocht worden voor 1 euro. Maar dat bedrag gaat direct naar de voedselbank in Oudewater.

Koning onthult geschenk aan Oudewater

15 jun 2015

Oudewater - Koning Willem-Alexander bezoekt vrijdag 3 juli Oudewater en onthult een monument op de Markt. Aan het monument is een project in Afrika gekoppeld. In dat weekend viert de stad dat het 750 jaar geleden stadsrechten kreeg.

Een deel van het programma van die dag vindt plaats in de Grote of Sint Michaëlskerk, een ander deel in het centrum van Oudewater. De onthulling van een monument op de Markt door de Koning, maakt daar onderdeel van uit.

Twaalf burgemeesters overhandigen op 3 juli vrijheidsakte aan koning

1 jun 2015

Tijdens de verjaardagsbijeenkomst op vrijdag 3 juli in de Grote Kerk van Oudewater houdt prof. dr. Herman Pleij een lezing met de titel ‘De geboorte van Nederland’. Twaalf burgemeesters ondertekenen namens twaalf steden een vrijheidsakte en overhandigen die aan koning Willem-Alexander.

Bazel-Oudewater; 750 kilometer

1 jun 2015

Dinsdag starten de mannen en vrouwen van ‘Hapsikee’ aan hun fietsreis van Bazel naar Oudewater; een afstand van 750 kilometer. Uiteraard in het kader van ‘Oudewater 750 jaar Stad’. Als alles goed gaat komen ze op zaterdag 6 juni – juist op Verenigingendag – aan op het Evenemententerrein. Woensdag 27 mei kwamen ze bij elkaar in ’t Hof van Hoenkoop’ om kleding te passen en de laatste afspraken te maken.

Pagina's